Tapahtumat ja projektit
PIIRTÄEN, Taidepanimo, Lahti
13.3. - 13.4.2008

[st]

Piirtäen

Ryhmänäyttely Lahden Taidepanimolla 13.3. – 13.4.2008

Niina Braun, Eeva-Leena Eklund, Anja Helminen, Antti Hämäläinen, Beata Joutsen, Salla Järvinen, Elina Katara, Tero Kontinen, Kimmo Kumela, Paula Martikainen, Kaarina Ormio, Synnöve Rabb, Maiju Salmenkivi, Elina Strandberg, Heli Änkö

Avajaiset ke 12.3.2008 klo 18–20. Tervetuloa!

Osoite: Taidepanimo, Päijänteenkatu 11, 15140 Lahti.

Avoinna ti – pe 12–18, la – su klo 12–16. Suljettu maanantaisin.

Avoinna Kiirastorstaina 20.3. klo 12–16, suljettu Pääsiäisenä 21.–24.3.2008.

Ajatus piirustusnäyttelystä sai alkunsa eri kuvataiteenlajien tekijöiden yhteisestä toiveesta: Saada tehdä kerrankin näyttely nimenomaan piirtämisestä. Piirtäminen tuntui tarjoavan enemmän vapautta taiteilijoille kuin muut taiteen välineet, jotka ovat usein ylianalysoituja.

Näyttelyyn osallistuu 15 kuvataiteilijaa; graafikoita, maalareita, valokuvan, videon ja installaatioiden tekijöitä sekä kuvanveistäjiä. Joillekin piirtäminen on juuri se omin taiteenlaji. Useille se on ollut lapsuudessa tärkeä väylä löytää oma alansa. Luonnosten tekeminen kuuluu kiinteästi monen omaan työskentelytapaan. Toiset ovat piirtämisen välillä hukanneet ja taas löytäneet.

Piirustus on edelleen läsnä kaikkialla elämässä, ja ihminen määrittää sillä vieläkin paikkaansa maailmassa. Tästä kertoo näyttelyyn osallistujien innostus.

Suurin osa töistä on kaksiulotteisia, mustaa valkoisella, videoita, vesiväripiirroksia ja kollaaseja, mutta jotkut töistä ovat kasvaneet myös kolmiulotteisiksi. Tekijöiden ja ilmaisutekniikoiden erilaisuus tuo näyttelyyn rikkautta ja ruokkii kuvantekijöiden keskinäistä vuoropuhelua. Keskustelujen pohjalta syntyi omakustanteena vihkonen, jossa tekijät kertovat omasta suhteestaan piirtämiseen.

Näyttely kuuluu HUUTO TUOTANTOA -näyttelysarjaan. Galleria Huuto (www.galleriahuuto.net) on nuorten kuvataiteilijoiden talkoovoimin perustama ja ylläpitämä vaihtoehto taiteen perinteisille instituutioille.

Piirtäen, Galleria Rajatila, Tampere, 2008 >>>>

Piirustus, Galleria Huuto Uudenmaankatu, 2007 >>>>