Jätkä 2
Aleksi Jaakkola, Harri Piispanen,
The Essence of Koli – Kansallismaisema tiivisteenä
26.8. - 10.9.2017

Stillkuva videoteoksesta "Tuu Tuu", 1920x1080HD, stereo, color, 16'

Harri Piispanen ja Aleksi Jaakkola
The Essence of Koli – Kansallismaisema tiivisteenä
Galleria Huuto Jätkäsaari, Jätkä 2
26.8. – 10.9.2017

Keskellä Suomen tunnetuinta kansallismaisemaa vaeltaa kaksi mustaan pukuun ja kravattiin sonnustautunutta miestä. He ovat Harri Piispanen ja Aleksi Jaakkola, Kansallisromantikot. Kansallisromantikkojen nimen alla kaksikko toteuttaa oman määritelmänsä mukaan performatiivisiä tutkimusmatkoja. Ne suoritetaan maiseman vaatimalla arvokkuudella, huumoria unohtamatta. Taiteellisten tutkimusmatkojen metodi on usean päivän mittainen vaeltaminen metsässä puvut päällä.

Maisema on konkreettinen, kansallismaisema puolestaan on olemassa ajatuksen tasolla. Miten tuoda immateriaalinen käsinkosketeltavaan muotoon? Miltä se tuntuu, tuoksuu tai maistuu? Voiko sen tuotteistaa? Saako sille nauraa? Ja ennen kaikkea, kenelle se oikeastaan kuuluu?

Nyt Kansallisromantikot ovat käyneet Kolilla. Tutkimusmatkan aikana ikonisesta kansallisaarteesta syntyi uudenlainen maisemakuvaus: The Essence of Koli. Se on kansallismaiseman tiivistymä, uute, ihmetinktuura ja ylellinen eliksiiri. Galleriaan rakennetussa installaatiossa voi perehtyä itse tutkimusmatkaan sekä pulloon tiivistettyyn kansallismaisemaan.

Näyttelyn toteutusta ovat tukeneet Mineraalilaboratorio Mila Oy sekä Lasismi.

Harri Piispanen
harri.piispanen(at)gmail.com
http://harripiispanen.eu

Aleksi Jaakkola
aleksur(at)gmail.com
https://aleksijaakkola.com