Jätkä 1
Anna Broms,
Tap to tomato
1.4. - 16.4.2017

Tap to tomato, 2017, oil, 152 x 113 cm

Anna Broms
Tap to tomato
Galleria Huuto Jätkäsaari – Jätkä 1
1.4.-16.4.2017

Näyttely on avoinna koko pääsiäisen normaalien aukioloaikojen mukaan.

”Painan pensselin tarmokkaasti maalauspohjaan, aivan kuin tussipiirtäisin kesämökillämme joskus kauan sitten. En korjaa maalausjälkeäni. Kävelen suoraan päin maisemaa. Näen kaukana ja lähellä olevan samassa tasossa. Kietoudun esineisiin ja tapahtumiin: tyynyliinan puuvilla on käynyt hajoavan ohueksi. Mikä langoista pitää sitä koossa? Junan apeat verhot lohduttavat minua. Tap to tomato on liikkuva, tomaatinpunainen ytimeni minua ympäröivän maailman keskellä.”

Maalaan kokonaisvaltaisesta havainnosta raa’an suorasti. Maalaamani asia tulee niin lähelle, että näkeminen hajoaa. Raja ja muoto häviävät ja jäljelle jää väriä. Hävitän perspektiivin. Koen muutosta, purkamista ja rakentamista. Kietoudun esineisiin ja tapahtumiin, jotka kysyvät, muistuttavat ja ehdottavat.

Näyttelyä on tukenut Taiteen Edistämiskeskus.

Lisätietoa:
annakristinab(a)gmail.com
http://www.annabroms.com/

Anna Broms: Tap To Tomato | Galleria Huuto | Timelapse