Pop-up
”YKSIÖ” Huuto Jätkäsaaren Pop up-tilassa 18.2. alkaen juhlistaa Huudon 15-vuotista taivalta
18.2. - 5.3.2017

One-Room Flat

Yksiö
Galleria Huuto Jätkäsaari, Pop-up
18.2. – 5.3.2017

Tila näyttää ensi silmäyksellä yhden hengen asunnolta, joka on sisustettu valkoisilla huonekaluilla. Huoneessa on sänky, naulakko, pöytä, tuoli, keittiönurkkaus, peili, astiastoa, esineistöä, laukkuja, vuodevaatteita, matto ja valaisin. Esillepano muistuttaa messujen tai tavaratalojen huonekalunäyttelyitä. Tarkempi tarkastelu kuitenkin paljastaa huoneen sisustukseen kätkeytyvät taideteokset.

Osa teoksista muistuttaa käyttöesineitä, kuten naulakosta löytyvä käytetyistä teepusseista valmistettu olkalaukku tai pahvimukeista tehty jukkapalmu. Toiset teoksista kätkeytyvät huonekaluihin: maisemamaalaus levittäytyy kuivauskaapin sisään, teepussin tilalla on videoteos.

Yksiömme kutsuu yleisöä tilan sisälle, tutkimaan irtaimistoa. Tällöin voi löytää vaikkapa perhealbumin, jonka kuvista kaikki ihmiset ovat kadonneet, havaita tilaan rakennettuja illuusioita tai kuunnella teoksia kuvailevaa laulua. Näennäinen eheys avautuu yllättävien yksityiskohtien kirjoksi.

Taiteilijat:
Pasi Autio, Jesse Avdeikov, Terhi Heino, Aino Jääskeläinen, Beata Joutsen, Pilvi Ojala, Kaarina Ormio, Charlotta Östlund, Paula Puoskari, Satu Rautiainen, Antti-Ville Reinikainen, Hanna Saarikoski, Azar Saiyar, Hans-Peter Schütt, Elina Strandberg, Aleksi Tolonen, Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Marja Viitahuhta

Ryhmänäyttely juhlistaa Huudon 15-vuotista taivalta.

Yksiö on Galleria Huuto Jätkäsaaren lisäksi esillä seuraavilla taidemessuilla:
Supermarket Alternative Art Fair, Tukholma, 23. – 26.3.2017
Art Fair Suomi, Kaapelitehdas, Helsinki, 25.–28.5.2017

Lisätietoja:
Marja Viitahuhta – marjamikko(a)hotmail.com
Hanna Saarikoski – hsaariko(a)gmail.com