Pop-up
”YKSIÖ / One-Room Flat” juhlistaa Huudon 15-vuotista taivalta
18.2. - 28.5.2017

Yksiö / One-Room Flat
Galleria Huuto Jätkäsaari, Pop-up, 18.2. – 5.3.2017
Supermarket Alternative Art Fair, Tukholma, 23. – 26.3.2017
Art Fair Suomi, Kaapelitehdas, Helsinki, 25.–28.5.2017

Tila näyttää ensi silmäyksellä yhden hengen asunnolta, joka on sisustettu valkoisilla huonekaluilla. Huoneessa on sänky, naulakko, pöytä, tuoli, keittiönurkkaus, peili, astiastoa, esineistöä, laukkuja, vuodevaatteita, matto ja valaisin. Esillepano muistuttaa messujen tai tavaratalojen huonekalunäyttelyitä. Tarkempi tarkastelu kuitenkin paljastaa huoneen sisustukseen kätkeytyvät taideteokset.

Osa teoksista muistuttaa käyttöesineitä, kuten naulakosta löytyvä käytetyistä teepusseista valmistettu olkalaukku tai pahvimukeista tehty jukkapalmu. Toiset teoksista kätkeytyvät huonekaluihin: maisemamaalaus levittäytyy kuivauskaapin sisään, teepussin tilalla on videoteos.

Yksiömme kutsuu yleisöä tilan sisälle, tutkimaan irtaimistoa. Tällöin voi löytää vaikkapa perhealbumin, jonka kuvista kaikki ihmiset ovat kadonneet, havaita tilaan rakennettuja illuusioita tai kuunnella teoksia kuvailevaa laulua. Näennäinen eheys avautuu yllättävien yksityiskohtien kirjoksi.

Taiteilijat:
Pasi Autio, Jesse Avdeikov, Kaarina Haka, Terhi Heino, Aino Jääskeläinen, Beata Joutsen, Kasper Muttonen, Pilvi Ojala, Kaarina Ormio, Paula Puoskari, Satu Rautiainen, Antti-Ville Reinikainen, Hanna Saarikoski, Azar Saiyar, Hans-Peter Schütt, Elina Strandberg, Aleksi Tolonen, Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Marja Viitahuhta, Charlotta Östlund

Ryhmänäyttely juhlistaa Huudon 15-vuotista taivalta.

Projektia ovat tukeneet Frame Contemporary Art Finland ja Taiteen edistämiskeskus.

Yksiö on Galleria Huuto Jätkäsaaren lisäksi esillä seuraavilla taidemessuilla:
Supermarket Alternative Art Fair, Tukholma, 23. – 26.3.2017
Art Fair Suomi, Kaapelitehdas, Helsinki, 25.–28.5.2017

Lisätietoja:
Marja Viitahuhta – marjamikko(a)hotmail.com
Hanna Saarikoski – hsaariko(a)gmail.com

Pasi Aution video näyttelystä, äänenä osa Pasi Aution äänioppaasta ”Music Box”
Musiikki: Pasi Autio, Jakob Norgren, Pauliina Turakka Purhonen
Sanat: Pasi Autio
Laulu, haitari: Pauliina Turakka Purhonen