Jätkä 1
Aleksi Martikainen,
Huomioita vedestä
28.1. - 12.2.2017

Aleksi Martikainen: Huomioita vedestä

Aleksi Martikainen
Huomioita vedestä
28.1.-12.2.2017
Galleria Huuto Jätkäsaari – Jätkä 1

Huomioita vedestä – näyttely on kokonaisuus, missä perinteiset syväpainografiikan tekniikat yhdistyvät kuvanveistoon, ääneen ja liikkeeseen. Näyttelyssä hiiviskellään suomalaisen kansallisromantiikan maisemissa ja takerrutaan mieltäni askarruttaviin yksityiskohtiin luonnossa ja sen ympärillä.

Vesi on itselleni ristiriitainen elementti. Koen rauhoittumisen veden äärellä itselleni tärkeäksi. Toisaalta, olen erkaantunut luonnosta, osaan tuskin uida.

Olen soutanut veneellä viimeksi kaksi vuotta sitten. Viimeisen viiden kuukauden aikana olen käynyt noin neljä kertaa Helsingin kantakaupungin ulkopuolella. Osaan vain kuvitella kuinka loputon matka jäänmurtajalla rauhoittaa mieleni ja uppoudun katsomaan rantaviivaa.

Huomioita vedestä – yksityiskohtaisia huomioita luonnosta työhuoneelta käsin.

Lisätietoja:
Aleksi Martikainen
kuvataiteilija(a)gmail.com