Uudenmaankatu
Johannes Kangas, Kirsi Jokelainen,
Pieniä ja pahvista
25.1. - 12.2.2017

Kirsi Jokelainen ja Johannes Kangas
Pieniä ja pahvista
25.1.-12.2.2017
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Pieniä
Olen maalannut näyttelyyni vähän yli sata pientä maalausta, jotka yhdessä muodostavat puoli-installaatiomaisen pienen otoksen elämästä/ni: kuvia ympäröivästä maailmasta – läheltä ja kaukaa, koettuja tai unelmoituja, muistoja lapsuudesta, ruokakuvia ja kuten minulla aina: pieniä, ”mitättömiäkin” yksityiskohtia, sivussaolijoita, vaikka niin keskeisiä niin kuin nyt myös yhtenä tärkeänä osana kasveja, paljolti rikkaruohoja sekä tähtitaivasta ja pääkalloja.
Läheisiä ihmisiä, lapsuudenkodin avain, Roomaa ja porkkana. Tämä on keski-ikäisen eräänlainen välikatsaus elämästä, menneestä ja nykyisestä, maalauksistani.

Kirsi Jokelainen

Pahvista
Ensin maalaukset siirtyivät pahvitöiksi. Mukaan tuli tulitikkulaatikko ja rullia sekä muita pahviteoksia. Lopulta maalauksia pahville. Pyhiä, vuori, teollisuusalueita sekä Punainenfantom pitämässä yhteiskunnan järjestystä yllä. Näistä yhdessä syntyy tilaan rakentuva teoskokonaisuus.

Johannes Kangas

Kirsi Jokelainen (1970) ja Johannes Kangas (1967) ovat Kuvataideakatemiasta 1996 ja 1997 valmistuneita kuvataiteilijoita.

Kiitos: Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto

Yhteystiedot:

Kirsi Jokelainen: kirsi.m.jokelainen(a)gmail.com
Johannes Kangas: kangasjohannes(a)gmail.com