Tapahtumat ja projektit
Boutique Art Couture,
Boutique Art Couture Gislavedin taidehallissa Ruotsissa 5.12.2015 – 17.1.2016
5.12.2015 - 17.1.2016

Boutique Art Couture
Gislaveds konsthall, Ruotsi
5.12. 2015 – 17.1. 2016

Galleria Huuto Jätkäsaaressa ja Tukholman riippumattomilla Supermarket-taidemessuilla esillä ollut Huudon projekti, taidevaatekauppa Boutique Art Couture, nähdään nyt Gislavedin taidehallissa Ruotsissa.

Boutique Art Couture -taidevaatekaupassa myydään kuvataiteilijoiden tekemiä vaatteita ja muuta käyttötaidetta. Mukana on kuvanveistäjiä, performanssitaiteilijoita, maalareita, graafikkoja – jopa yksi vaatesuunnittelija, joka kuitenkin on toiminut myös kuvataiteen kuraattorina.

Taidevaatekauppa on yritys tuoda taide lähemmäs arkea. Haluamme muistuttaa siitä, että elämässämme on taidetta, kunhan vain näemme sen. Haluamme ottaa esiin taiteen maallisemman puolen, toisaalta sen, miten sitäkin ostetaan ja myydään sen henkisestä luonteesta huolimatta, ja toisaalta ottaa sen alas raameistaan, joihin se joskus unohtuu. Tarkoituksena ei ole alkaa muotoilijoiksi. Pikemminkin haluamme näyttää esimerkkejä siitä, missä taide voi olla elämässämme, ja tarjota vaihtoehtoja taiteilijoiden kykyjen käyttöön.

Näyttelytila rakennetaan vaatekaupaksi, jossa on peili ja sovituskoppi. Tavoitteena on myydä ainakin osa tuotannosta sellaisiin hintoihin, että niihin on mahdollista törmätä kadulla. Kaupassa on paljon uniikkiluomuksia, mutta myös helpommin ostettavia vaatekappaleita ja muuta käyttötaidetta.

Odotettavissa on päällepuettavia veistoksia, raflaavia juhla-asuja, esiintymisasuja, arjen performanssia, mutta myös skeittilautoja.

Vaatetaideprojekti koostuu yli kahdenkymmenen taiteilijan teoksista. Kokonaisuuden ideoijana ja kokoajana toimii huutolainen Kaarina Ormio, joka on kerännyt taiteilijat sekä huutolaisista että Huudon ulkopuolelta.

Osallistuvat taiteilijat ovat:

Anders Bergman, Veikko Björk, Marina Ciclar, Maria Duncker ja Max Latva, Kaarina Haka, Liisa Kanerva, Elina Katara, Karolina Kucia, Marjo Levlin, Małgorzata Markiewicz, Kasper Muttonen, Pia Männikkö, Aava Nietu, Kaarina Ormio, Mimosa Pale, Mari Prekup, Teemu Salonen, Hans-Peter Schütt, Eero Tiittula ja Raita Virkkunen

Boutique Art Couture Supermarket-taidemessuilla

Gislaveds konsthall

Lisätietoja:
Kaarina Ormio
kaarina(at)galleriahuuto.net
+358 45 638 4592