Jätkä 1
Aino Johansson, Esa-Jussi Salminen, Juulia Niiniranta, Marika Aro, Otto Eskelinen, Outi Rossi,
Odo maran – sisäinen Udmurtia
8.3. - 23.3.2014

[slide=1]

Odo maran – sisäinen Udmurtia
Näyttely ja pienoisfestivaali
Galleria Huuto Jätkäsaari 1
8.3.–23.3.2014

Odo maran – sisäinen Udmurtia -näyttely ja pienoisfestivaali kokoaa Udmurtia-kollektiivin (Marika Aro, Otto Eskelinen, Aino Johansson, Juulia Niiniranta, Outi Rossi, Esa-Jussi Salminen) näkemyksiä suomalais-ugrilaisuudesta Udmurtiaan Jundan kylään elokuussa 2013 tehdyn matkan pohjalta. Näyttely reflektoi Udmurtian matkaa monesta näkökulmasta ja monin eri menetelmin. Teokset käsittävät sekä taiteilijoiden omia töitä, joiden lähtökohtana ovat henkilökohtaiset kokemukset, että kollektiivisia, eri taiteenlajeja yhdisteleviä installaatioita ja performansseja. Näkökulmat vaihtelevat dokumentaarisesta matkakertomuksesta subjektiiviseen ja mystiseen lähestymistapaan.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös tapahtumia ja konsertteja. Galleria Huudossa esiintyvät esimerkiksi kansanmusiikki-progeyhtye Stringpurée Band, joka säestää vanhoja suomalaisia Kalevala-aiheisia paperianimaatioita, sekä muusikko Otto Eskelisen yhtye Secretones ohjelmistonaan Jundan kylän äänimaailmaan sovitetut sävelteokset. Lisäksi kuullaan runonlausuntaa suomalais-ugrilaisilla kielillä sekä kilpalaulantaa nykymuodossaan eli rap battle. Katso tarkemmat ohjelmatiedot näyttelyn facebook-sivuilta: ”Odo Maran – Sisäinen Udmurtia”.

Kalevala Stringpurée Band Live